به گزارش قدس آنلاین، نتایج جدیدترین نظر سنجی نشان میدهد که حمایت از برگزیت در بریتانیا به پایین ترین حد خود رسیده است
نتایج این نظرسنجی نشان می دهد که تنها 70 درصد از کسانی که در سال 2016 به برگزیت رای دادهاند، همچنان این نظر را دارند. با این وجود، احتمالاً بازگشتی به اتحادیه اروپا وجود نخواهد داشت.
به این ترتیب تقریباً دو سال پس از خروج نهایی بریتانیا از اتحادیه اروپا، حمایت از برگزیت به پایین ترین حد خود رسیده است . موسسه نظرسنجی یوگو روز پنجشنبه در لندن اعلام کرد که 56 درصد از مردم بریتانیا برگزیت را یک اشتباه میدانند. در مقابل، تایید این پروژه به 32 درصد کاهش یافته است. این بزرگترین تفاوت اندازه گیری شده تاکنون است. نتایج این نظر سنجی نشان می دهد از میان کسانی که در سال 2016 به خروج از همه پرسی رای دادند، تنها 70 درصد همچنان به عقیده خود در آن زمان پایبند هستند که این کمتر از همیشه است.
انگلیس در پایان ژانویه 2020 اتحادیه اروپا را ترک کرد. از اول ژانویه 2021، این کشور دیگر عضو اتحادیه گمرکی اتحادیه اروپا و بازار داخلی نیست. این امر باعث ایجاد مشکلات اقتصادی قابل توجهی در این کشور شده است. تجارت با اتحادیه اروپا به میزان قابل توجهی کاهش یافت زیرا علیرغم توافق جامع، تعرفهها در برخی زمینه ها ضروری است و بوروکراسی به طور کلی و به صورت قابل توجهی افزایش یافته است. از آنجایی که ورود شهروندان اتحادیه اروپا برای کار به انگلیس گرانتر و زمانبرتر است، کمبود کارگران ماهر نیز افزایش یافته است.
حتی سیاستمداران محافظهکار و حامیان برگزیت هم بارها از اجرای آن انتقاد کردهاند. جورج یوستیس، وزیر سابق محیط زیست اخیراً گفت که توافق تجاری پس از برگزیت با استرالیا «واقعاً معامله خوبی» برای بریتانیا نیست.
سیمون ولفسون، رئیس شرکت خرده فروشی Next از دولت خواست تا قوانین ورود کارگران خارجی را کاهش دهد. ولفسون گفت: این برگزیتی نیست که او میخواست . با این حال، بعید است که بریتانیا به اتحادیه اروپا بازگردد. حزب اصلی اپوزیسیون کارگر که در نظرسنجیها به خوبی از محافظهکاران حاکم پیشی گرفته است هم این موضوع را رد کرده است.
در همه پرسی برگزیت در سال 2016، 51.9 درصد از شرکت کنندگان به خروج از اتحادیه اروپا و 48.1 درصد به ماندن در اتحادیه اروپا رأی دادند. طبق نظرسنجیها، طرفداران برگزیت اکنون در اقلیت هستند.
"جان کورتیس"، کارشناس علوم سیاسی چندی پیش در این باره گفته است که این روند نظرسنجیها از پاییز 2021 مشخص بوده است. در آن زمان، کمبود رانندگان کامیون، که منجر به مشکلات لجستیکی و تحویل در سراسر کشور شد، عواقب خروج از اتحادیه اروپا را برای انگلیسیها روشن کرد. با افزایش هزینههای زندگی، شکاف بین طرفداران برگزیت و کسانی که فکر میکنند خروج از اتحادیه اروپا یک اشتباه است، از ابتدای سال بیشتر شده است.
در همه پرسی برگزیت که در ژوئن سال 2016 برگزار شد 52 درصد شهروندان انگلیسی به خروج این کشور از اتحادیه اروپا رای مثبت دادند. به این ترتیب انگلیس به عنوان اولین کشور بعد از بیش از 40 سال عضویت در اتحادیه اروپا این تشکل را ترک کرد. خروج کامل انگلیس از اتحادیه اروپا در 31 ژانویه سال 2020 اتفاق افتاد.
انگلیس در دوران پسا برگزیت روزگار خوبی نداشت و بخصوص در عرصه اقتصادی با مسائل و مشکلات زیادی روبرو شد.
مناقشات درباره برگزیت در دوران بعد از اجرایی شدن آن هم همچنان بین لندن و بروکسل ادامه پیدا کرد. مناقشات بین انگلیس و اتحادیه اروپا بر سر مسائل مختلف از جمله پروتکل ایرلند شمالی همچنان حل نشده باقی مانده است.
انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپا و بازار واحد این منطقه، برای ارسال کالا به ایرلند شمالی که بخشی از قلمروی این کشور بهشمار میرود ولی تابع قوانین تجاری اتحادیه اروپاست، با مشکل جدی مواجه شده و چندین بار درخواست مذاکرات مجدد درباره پروتکل ایرلند شمالی را داده است.
برگزیت عواقب اقتصادی وخیمی برای انگلیس به همراه داشت و منجر به هزینههای بالاتر، بروکراسی بیشتر و تاخیر در مرزها و کمبودها در زنجیرههای تامین و تدارکات در این کشور شد.
نظر شما